Gostujoči predavatelji:

Gregor Deleja, direktor občinske uprave Mestne občine Celje

Gregor Deleja, nekdanji ravnatelj Gimnazije Celje-Center, sedaj direktor občinske uprave Mestne občine Celje o vodenju v prihodnosti:

“Kako enostavno odgovoriti na vprašanje, kako voditi v tako pomembnem družbenem podsistemu kot je vzgojno-izobraževalni, v času, ko niti sami ne sledimo več nebrzdanemu tehnološkemu napredku, kaj šele, da bi mu sledil celotni sistem? Tisti pravi odgovor mora biti zgled vodje prihodnosti, ki svoj navdih črpa v radovednosti, strpnosti, človečnosti, iskreni veri v znanje, napredek, odličnost, dobro sočloveka, temeljne vrednote, ki so najbrž starejše kot naša civilizacija sama … Pa ob zgledu še odgovornost in zamik pogleda vodje iz posameznika v skupnost. Utopija ali resničnost? Vse to je odvisno od nas samih in od glasne zahteve, da šolstvo ponovno postane stvar družbenega dogovora, ki se iz politične margine pomakne nazaj v središče države in sveta.”

 

Dr. Marko Grobelnik, Inštitut Jožef Stefan, Odsek za umetno inteligenco

Marko Grobelnik, Institut Jožef Stefan, Odsek za umetno inteligenco o umetni inteligenci:

“Z nedavnim hitrim razvojem umetne inteligence se je izobraževalni proces pojavil pred pomembnim izzivom v smislu priložnosti in nevarnosti. Vrsta novih orodij, ki tekom leta 2023 po večini šele nastajajo, v dobrem delu naslavljajo razne vidike izobraževanja in pomoči pri pridobivanju in razumevanju bolj ali manj kompleksnega znanja. Na predavanju se bomo pogovorili o uporabi umetne inteligence v izobraževanju in kaj nas verjetno čaka v prihodnosti. Osvetlili bomo predvsem pozitivne scenarije v smislu priložnosti, ki jih nove tehnologije prinašajo.”

 

Borut Pahor, nekdanji predsednik Republike Slovenije

Strokovnjaki v vzgoji in izobraževanju ste izjemni ljudje. In izjemni ljudje navdihujejo z izjemnimi zgodbami. S svojo prisotnostjo na 4. Nacionalni strokovni konferenci Kreativna učna okolja nas bo počastil tudi nekdanji predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor, človek, ki črpa iz navdihujočih ljudi in ki tudi sam navdihuje.
Skip to content